Ranvita_web_B-24920

10 HURTIGE TIL RANVITA

Hvilken ting ville du ikke undvære?
Mad, mænd og musik. Frihed og frisk luft.

Hvad har du i din taske lige nu?
Mobil og Moleskine.

Bedste skønhedstip?
Ingen dyre cremer slår god nattesøvn, masser af vand og morgenelskov.

Bedste sundhedstip?
Masser af søvn, sex, vand og gulerødder hver dag.

Hvad har du ALTID i køleskabet?
Gulerødder, smør og hvidvin.
En øl kan man nok også finde. I tilfælde af, at man nu sku få brug for den en dag.

Hvad ville du være som barn:
Cirkusdirektør, indianerhøvding, forfatter og Pippi Langstrømpe.
Jeg drømmer stadig om at ha’ sådan et hus, sådan en hest og sådan en abe.

Yndlingsmad?
Stort set alt, hvad andre laver til mig – det smager dobbelt så godt! Dog med en særlig forkærlighed for alt godt fra havet.

Hvad er det første du gør om morgenen?
Laver en kop the og hopper i havet.

Bedste film?
Musik-filmen “1 Giant Leap”
Et overflødighedshorn af en musikalsk verdensrejse med musikere fra hele verden tilsat en skøn portion livsvisdom. Genialt projekt.

Hvad tror du på?
Nuet.

caecar_krummelyre_2015

Om Ranvita
Ranvita Dornonville de la Cour er uddannet TV-tilrettelægger fra Den Danske Filmskoles dokumentarlinie (1994), og har arbejdet mange år i tv-og film branchen som tilrettelægger, researcher og studievært. I år 2000 tog hun et karriere-sporskifte, og valgte at følge sin passion for at arbejde med spirituel og personlig udvikling, hvilkede mundede ud i en slags antropologisk interesse for menneskets samspil med hjemmet og dets indretning.

Sammen med fotograf og musiker Jacob Rishi Sæther, stiftede hun i 2001 firmaet HappyLiving.dk, der siden har produceret boligartikler til bl.a Elle Decoration, Marie Claire, Schöner Wohnen, Elle Interiör Sverige/Norge, Bo Bedre, Alt for Damerne, Femina, BoligLiv, Mad & Bolig, Boligmagasinet, Eurowoman, samt en lang række andre internationale boligmagasiner og forlag.

I den mere alternative afdeling er Ranvita uddannet NLP Master Practitioner (Neuro Lingvistisk Psykologi) hos Ole Vadum Dahl og Jack Makani (NLP Huset, 1995) samt uddannet clairvoyant vejleder fra Skolen for Clairvoyance & Healing v. Birgitte Pragst (2005). Derudover har hun deltaget i et hav af kurser i meditation, personlig udvikling (og afvikling) som f.eks. silent retreats og satsang med Gangaji, Isac Shapiro, Osho, Eckart Tolle. Er derudover inspireret af spirituelle lærere, som f.eks. Caroline Myss, Abraham/Esther Hicks, Moji, David Deida og Matt Kahn. Undervejs er det også blevet til et efteruddannelsesforløb på Danmarks Journalisthøjskole i webjournalistik (2001).

Livets tilfældigheder, nærmere betegnet en opgave på føromtalte Journalisthøjskole, bragte i 2001 Ranvita i forbindelse med den kinesiske indretningfilosofi feng shui, som hun i begyndelsen var meget skeptisk over for, fordi hverken panfløjter, pengefrøer eller postkasserødt tingel-tangel var noget hun forbandt med et opløftende hjem. Nysgerrigheden vandt dog og hun tog til USA for at uddanne sig hos feng shui-ekspert og forfatter til fem bøger om emnet, Terah Cathryn Collins, på The Western School of Feng Shui™ i San Diego i Californien.

I 2004 medvirkede Ranvita som feng shui-ekspert i en række tv-udsendelser, ”Bo med Feng Shui” på TV2, hvilket skabte stor interesse i hele Skandinavien for “indretning med dybere mening”. I tv-programmerne forvandlede hun fire forskellige familers hjem med feng shui og hjalp dem til nye jobs, bedre parforhold og større ro og klarhed. Siden har hun arbejdet med rådgivning, foredrag og undervisning og skrevet to bøger om bevidst boligindretning.

I dag arbejder hun med sin egen Elsk-dit-hjem-metode™ som består i at kombinere det bedste af alle verdener; den æstetiske, den psykologiske og den spirituelle, så der indrettes for både øjet, sindet og sjælen. I 2015 stiftede hun Happy Home Therapy™ Training og udklækkede det første hold elever i juni 2015.

De sidste 10 års praktiske erfaringer og studier udi hjemmets psykologi har hun samlet i bøgerne ”ELSK DIT HJEM – fra A til Å”  og “ELSK DIT SOVEVÆRELSE”. Begge bøger er udgivet af Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, i dag overgået til Gyldendal.

Se mere om Ranvitas bøger her:

http://ranvita.com/elsk-dit-hjem-fra-a-til-a/

http://ranvita.com/elsk-dit-sovevaerelse/

http://ranvita.com/elsk-dit-hjem-audiobook/

vaabenskjold_ranvita_websizeFamilien Dornonville de la Cour’s våbenskjold